Ponova Symbol

Vägtrummor av plast

Ponova erbjuder ett komplett sortiment av vägtrummor eller vägrör av plast. Ponovas vägtrummor i plast är konstruerade med en korrugerad utsida och en slät insida. Den korrugerade utsidan ger röret dess styrka samtidigt som den släta insidan ger minimal friktion. Denna typ av rör benämns även som dubbelväggigt rör i tekniska kravbeskrivningar.
Rörets utformning leder till att man i standardutförande uppnår en ringstyvhet om 8 kPa (SN8). Rören uppfyller samtliga krav i TRV AMA Anläggning och är tillverkade enligt den europeiska standarden för vägrör EN-13476. 

Ponovas vägtrummor är godkända av Trafikverket att användas i alla typer av vägar samt uppfyller alla övriga gällande standarder.

 

Ponovas  vägtrummor är speciellt anpassade till det nordiska klimatet där låga temperaturer råder vid installation under stora delar av året.
Ponova lagerhåller som standard vägtrummor av plast i dimensionerna 200-1200 mm i längder av om 6 och 8 meter. Vid längder om 6 meter levereras röret med en fast muff som ger ett snabbt och säkert montage i fält.  Lösa packningsringar i gummi kan levereras vid förfrågan.
På förfrågan kan Ponova även erbjuda vägrör av plast upp till 3600 mm, med kundanpassade längder. Dessa kan levereras i i ringstyvhet SN4 alternativt SN8.